REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/DUqliP39c3hBt6kCLzQO/97b7f5e22545c33af01b984adb1689.jpeg)
Kasza jęczmienna ze szpinakiem i wędzonym łososiem
Szybkie przygotowanie wspaniałego lunchu
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 3 garści świeży szpinak
- 1 czosnek
- szczypta soli
- oliwa z oliwek
- 1 kubek gruba mąka
- 3 łosoś wędzony
- handful granat
- bazylia
- pieprz czarny mielony
- cytryna
- Orzechy nerkowca
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
Kaszę gotujemy osobno, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podstawą przepisu jest pesto szpinakowe, które zrobiłam miksując szpinak, bazylię, czosnek, nerkowce, sól i pieprz. Mieszankę wmieszać do ugotowanej kaszy, doprawić do smaku, podawać z wędzonym łososiem o smaku granatu i cytryny. Smacznego