REKLAMA

Źródło: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Kapusta biała zasmażana

Karmelizowana duszona kapusta świetnie pasuje do mięsa z knedlem.

REKLAMA

Składniki

porcje
5
  • 1 szt kapusta biała Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 4 łyżka stołowa smalec Dodano do
  • 3 łyżka stołowa cukier kryształ Dodano do
  • 100 ml Kiszenie octu Dodano do
  • 2 szt liść laurowy Dodano do
  • kruszony kminek Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Kapustę głowiastą czyścimy, usuwamy głąbik i górne liście.

2. Krok

Kapustę ścieramy na tarce lub kroimy na cienkie makaroniki.

3. Krok

Cebulę kroimy w drobno i smażymy na tłuszczu do przezroczystości.

4. Krok

Dodajemy cukier do cebuli i pod ciągłym mieszaniem pozwalamy mu się skarmelizować.

5. Krok

Na końcu do cebuli dodajemy kapustę, wlewamy ocet i doprawiamy ją przyprawami.

6. Krok

Kapustę podsmażamy chwilę, a potem podlewamy wodą według potrzeb. Czas duszenia zależy od tego, czy chcemy, aby była miękka czy chrupiąca.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy