REKLAMA

Źródło: botamochi from Getty Images

Kapuśniak

To jedna z tych zup, które robiłam niezliczoną ilość razy. Ten rodzaj kapuśniaku sprawia, że jestem szczęśliwa w zimowe dni i jest to danie, któremu nie brakuje ani smaku, ani wartości odżywczych.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kawałek Mniejsza główka kapusty Dodano do
  • 1 kawałek Duże marchewki Dodano do
  • 1 kawałek Pietruszka Dodano do
  • 1 kawałek seler Dodano do
  • 150 gramy Angielski bekon Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 2 Goździki Czosnek Dodano do
  • 2 Łyżki Masło Dodano do
  • sól, pieprz Dodano do
  • 112 litr Bulion Dodano do
  • 2 Łyżki Gładka mąka Dodano do
  • Gałązka pietruszki Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Pokrój kapustę w cienki makaron. Nie martw się, może to być trochę trudne, ale rezultat jest tego wart. 2. Pokrój boczek na mniejsze kawałki i podsmaż na roztopionym maśle z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem.

2. Krok

Dodaj startą marchewkę, pietruszkę i seler i smaż razem przez chwilę.

3. Krok

Następnie dodaj posiekaną kapustę. Dusić kapustę na średnim ogniu i mieszać od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu.

4. Krok

Gdy kapusta będzie na wpół miękka, oprószyć ją mąką, wymieszać i zalać bulionem. Zupę doprawić solą i pieprzem.

5. Krok

Po ugotowaniu zagęścić zupę mieszanką wody i mąki i pozostawić do bulgotania. Podczas serwowania posypać posiekaną natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy