REKLAMA

Źródło: botamochi from Getty Images

Kapuśniak

To jedna z tych zup, które robiłam niezliczoną ilość razy. Ten rodzaj kapuśniaku sprawia, że jestem szczęśliwa w zimowe dni i jest to danie, któremu nie brakuje ani smaku, ani wartości odżywczych.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kawałek Mniejsza główka kapusty Dodano do
  • 1 kawałek Duże marchewki Dodano do
  • 1 kawałek Pietruszka Dodano do
  • 1 kawałek seler Dodano do
  • 150 gramy Angielski bekon Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 2 Goździki Czosnek Dodano do
  • 2 Łyżki Masło Dodano do
  • sól, pieprz Dodano do
  • 112 litr Bulion Dodano do
  • 2 Łyżki Gładka mąka Dodano do
  • Gałązka pietruszki Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Pokrój kapustę w cienki makaron. Nie martw się, może to być trochę trudne, ale rezultat jest tego wart. 2. Pokrój boczek na mniejsze kawałki i podsmaż na roztopionym maśle z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem.

2. Krok

Dodaj startą marchewkę, pietruszkę i seler i smaż razem przez chwilę.

3. Krok

Następnie dodaj posiekaną kapustę. Dusić kapustę na średnim ogniu i mieszać od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu.

4. Krok

Gdy kapusta będzie na wpół miękka, oprószyć ją mąką, wymieszać i zalać bulionem. Zupę doprawić solą i pieprzem.

5. Krok

Po ugotowaniu zagęścić zupę mieszanką wody i mąki i pozostawić do bulgotania. Podczas serwowania posypać posiekaną natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy