REKLAMA
Źródło: Canva
Kapuśniak
Rozgrzewająca i sycąca zupa. Jest pełna smaku i pełna zdrowia!
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1 kg białej kapusty
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 2 ziemniaki
- 1 kg żeberek
- 2 liście laurowe
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 2 łyżki masło
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
135 min.
1. Krok
Cebulę i marchewkę kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na maśle w rondlu do miękkości. Kapustę cienko pokrój i dodaj do warzyw na patelni. Smaż przez kilka minut, aż kapusta będzie miękka. Mięso przełóż do garnka i przykryj wywarem. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 2 godziny. Ziemniaki ugotuj osobno i dodaj do zupy pod koniec.
2. Krok
Przed podaniem dopraw dla smaku solą i pieprzem.