REKLAMA

Źródło: foxysgraphic from Canva

Kapuściana zupa z brukselki

Ta zupa jest pełna smaku i bardzo pożywna. Jest idealna na chłodne zimowe wieczory lub jako lekki obiad. Dzięki brukselce i marchwi jest bogata w witaminy i błonnik, więc nie tylko jest smaczna, ale też zdrowa.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 300 g Brukselka Dodano do
  • 2 szt Marchewki Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 łyżeczki oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 Puchar Bulion warzywny Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
  • 112 łyżeczki świeżo mielony czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Umyj i osusz brukselkę. Obierz marchew i cebulę.

2. Krok

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy cebulę, którą kroimy w cienkie paski.

3. Krok

Dodajemy brukselkę i marchewkę pokrojoną w cienkie plastry i smażymy do złoconego koloru.

4. Krok

Dodajemy rosół i gotujemy przykryte na średnim ogniu przez około 20 minut, lub do momentu aż warzywa będą miękkie.

5. Krok

Wszystko przekładamy do miksera i miksujemy do gładkości.

6. Krok

Dodajemy sól i pieprz do smaku. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, możemy ją rozcieńczyć bulionem.

7. Krok

Podawać na ciepło z grzankami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy