REKLAMA

Kalafior gotowany

Prosty i klasyczny sposób przygotowania kalafiora. Doskonały jako dodatek do mięsa czy ryb.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 sztuka kalafior Dodano do
  • 112 litry woda Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Przygotuj kalafiora. Usuń liście i nadmiar łodygi, a następnie podziel go na mniejsze różyczki.

2. Krok

W dużym garnku zagotuj wodę z solą.

3. Krok

Gdy woda zacznie wrzeć, wrzuć różyczki kalafiora.

4. Krok

Gotuj kalafiora przez około 15-20 minut, aż stanie się miękki, ale nadal chrupki.

5. Krok

Odcedź kalafiora i podawaj go na ciepło.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy