REKLAMA

Kalafior gotowany

Prosty i klasyczny sposób przygotowania kalafiora. Doskonały jako dodatek do mięsa czy ryb.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 sztuka kalafior Dodano do
  • 112 litry woda Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Przygotuj kalafiora. Usuń liście i nadmiar łodygi, a następnie podziel go na mniejsze różyczki.

2. Krok

W dużym garnku zagotuj wodę z solą.

3. Krok

Gdy woda zacznie wrzeć, wrzuć różyczki kalafiora.

4. Krok

Gotuj kalafiora przez około 15-20 minut, aż stanie się miękki, ale nadal chrupki.

5. Krok

Odcedź kalafiora i podawaj go na ciepło.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy