REKLAMA
Źródło: FB: Najlepsze przepisy na OBIAD
Jajka faszerowane tuńczykiem
Delikatne jajka na twardo, faszerowane smacznym tuńczykiem. Idealne dla osób, które szukają szybkich i zdrowych przepisów.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 8 Sztuka jajka
- 1 puszka Tuńczyk w oleju
- 2 łyżki majonez
- 1 sztuka cebula
- Szczypiorek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ugotuj jajka na twardo.
2. Krok
Ostudź jajka, a następnie je obierz.
3. Krok
Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka.
4. Krok
Tuńczyka odcedź z oleju i wymieszaj z żółtkami, majonezem i drobno posiekaną cebulą.
5. Krok
Farsz napełnij białka.
6. Krok
Podawaj na zimno jako przekąskę.
7. Krok
Posypać szczypiorkiem