REKLAMA
Źródło: AlexPro9500 from Getty Images
Jajka faszerowane łososiem
Jajka faszerowane łososiem to niezwykle elegancka i smaczna przekąska, która doskonale sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach czy uroczystościach. Jajka są wypełnione łososiem wedzonym, majonezem i natką pietruszki, co daje niezwykle bogate i złożone połączenie smaków.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 8 Sztuka jajka
- 150 gramy łosoś wędzony
- 4 łyżki majonez
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1 Objętość natka pietruszki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ugotuj jajka na twardo. Po ugotowaniu ostudź je i obierz ze skorupki.
2. Krok
Przekrój jajka na pół wzdłuż osi długiej. Wyjmij żółtko i przełóż do miski.
3. Krok
Dodaj do miski z żółtkami łososia wędzonego, majonez, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj.
4. Krok
Przygotowaną masą napełnij półksiężyce z białka jajka. Podawaj jajka faszerowane łososiem jako przekąskę na zimno.