REKLAMA

Źródło: AlexPro9500 from Getty Images

Jajka faszerowane łososiem

Jajka faszerowane łososiem to niezwykle elegancka i smaczna przekąska, która doskonale sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach czy uroczystościach. Jajka są wypełnione łososiem wedzonym, majonezem i natką pietruszki, co daje niezwykle bogate i złożone połączenie smaków.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 8 Sztuka jajka Dodano do
  • 150 gramy łosoś wędzony Dodano do
  • 4 łyżki majonez Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
  • 1 Objętość natka pietruszki Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ugotuj jajka na twardo. Po ugotowaniu ostudź je i obierz ze skorupki.

2. Krok

Przekrój jajka na pół wzdłuż osi długiej. Wyjmij żółtko i przełóż do miski.

3. Krok

Dodaj do miski z żółtkami łososia wędzonego, majonez, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Przygotowaną masą napełnij półksiężyce z białka jajka. Podawaj jajka faszerowane łososiem jako przekąskę na zimno.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy