REKLAMA

Źródło: iko636 from Getty Images

Jajka faszerowane awokado z porem i czosnkiem

Delikatne, soczyste jajka faszerowane kremowym awokado, chrupiącym poremem i aromatycznym czosnkiem. To idealna propozycja na szybki, zdrowy lunch lub przekąskę.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 8 Sztuka jajka Dodano do
  • 2 Sztuka Awokado Dodano do
  • 1 sztuka cienka pora Dodano do
  • 2 zęby czosnek Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Ugotuj jajka na twardo. Po ugotowaniu poddusisz je w zimnej wodzie, po czym je obierz.

2. Krok

Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wyjmij miąższ za pomocą łyżki.

3. Krok

Por pokrój w cienkie krążki, czosnek drobno posiekaj.

4. Krok

Miąższ awokado przełóż do miseczki, dodaj posiekany czosnek i por, dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.

5. Krok

Jajka przekrój na pół, wyjmij żółtko i przełóż go do miseczki z awokado.

6. Krok

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i napełnij nim półeczki jajek.

7. Krok

Jajka faszerowane awokado są gotowe. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy