REKLAMA

Źródło: iko636 from Getty Images

Jajka faszerowane awokado z porem i czosnkiem

Delikatne, soczyste jajka faszerowane kremowym awokado, chrupiącym poremem i aromatycznym czosnkiem. To idealna propozycja na szybki, zdrowy lunch lub przekąskę.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 8 Sztuka jajka Dodano do
  • 2 Sztuka Awokado Dodano do
  • 1 sztuka cienka pora Dodano do
  • 2 zęby czosnek Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Ugotuj jajka na twardo. Po ugotowaniu poddusisz je w zimnej wodzie, po czym je obierz.

2. Krok

Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wyjmij miąższ za pomocą łyżki.

3. Krok

Por pokrój w cienkie krążki, czosnek drobno posiekaj.

4. Krok

Miąższ awokado przełóż do miseczki, dodaj posiekany czosnek i por, dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.

5. Krok

Jajka przekrój na pół, wyjmij żółtko i przełóż go do miseczki z awokado.

6. Krok

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i napełnij nim półeczki jajek.

7. Krok

Jajka faszerowane awokado są gotowe. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy