REKLAMA
Źródło: iko636 from Getty Images
Jajka faszerowane awokado z porem i czosnkiem
Delikatne, soczyste jajka faszerowane kremowym awokado, chrupiącym poremem i aromatycznym czosnkiem. To idealna propozycja na szybki, zdrowy lunch lub przekąskę.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 8 Sztuka jajka
- 2 Sztuka Awokado
- 1 sztuka cienka pora
- 2 zęby czosnek
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Ugotuj jajka na twardo. Po ugotowaniu poddusisz je w zimnej wodzie, po czym je obierz.
2. Krok
Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wyjmij miąższ za pomocą łyżki.
3. Krok
Por pokrój w cienkie krążki, czosnek drobno posiekaj.
4. Krok
Miąższ awokado przełóż do miseczki, dodaj posiekany czosnek i por, dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
5. Krok
Jajka przekrój na pół, wyjmij żółtko i przełóż go do miseczki z awokado.
6. Krok
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i napełnij nim półeczki jajek.
7. Krok
Jajka faszerowane awokado są gotowe. Smacznego!