REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Z8jHel6n_3TYcWgMzGP_/8c2dc0bf6bffaf3d646315aa6d112a.jpeg)
Źródło: FB: KETO JONKI
Jajecznica na boczku
Pyszna jajecznica na chrupiącym boczku. Idealne na szybkie i sycące śniadanie.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
Składniki główne
- 6 Sztuka jajka
- 200 gramy boczek
Dodatkowe składniki
- 2 Szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Pokrój boczek w kostkę i rozgrzej na patelni.
2. Krok
Podsmaż boczek do momentu, aż stanie się chrupiący.
3. Krok
Rozbij jajka do miski, dodaj sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
4. Krok
Dodaj jajka do boczku na patelni i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż jajka się zetną.
5. Krok
Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.