REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/aRW1Qqp50mZE_mor2ZMb/a689b949e9e8d8d139493b9aa01e06.jpeg)
Źródło: FB: Varenie je radosť
Jagodowy Bubblecake
Smaczny i aromatyczny deser, który jest bardzo prosty do przygotowania.
REKLAMA
Składniki
porcje
15
Koszyk
- 4 szt jajko
- 200 g cukier
- 1 opakowanie cukier waniliowy
- 150 ml olej
- 200 ml mleko
- 300 g mąka zwykła specjalna
- 1 opakowanie Proszek do pieczenia
Zawartość
- 200 g Borówki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Najpierw wymieszaj jajka z cukrem i cukrem waniliowym w misce do piany.
2. Krok
Następnie dodaj olej i mleko, dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
3. Krok
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylej ciasto i posyp na wierzch jagodami.
4. Krok
Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 40 minut, aż ciasto będzie ładnie złotobrązowe. Przed podaniem pozostaw do ostygnięcia i posyp cukrem.