REKLAMA

Jagodowe muffiny

Pachnące jagodowe muffiny, które łatwo przygotujesz.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 szt jajka Dodano do
  • 250 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 200 g cukier Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 150 ml mleko Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
  • Jagoda Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj formę na muffinki.

2. Krok

W misce wymieszaj wszystkie suche składniki.

3. Krok

Na innej linii rozprowadź masło, dodaj cukier, jajka, a potem powoli dodawaj mleko.

4. Krok

Suche składniki wymieszaj z mokrymi i dobrze wymieszaj.

5. Krok

Na koniec dodaj borówki i delikatnie wymieszaj je z ciastem.

6. Krok

Podziel ciasto do form i piecz około 25 minut.

7. Krok

Pozwól muffinkom ostygnąć, a następnie możesz je podać.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy