REKLAMA
Jagodowe muffiny
Pachnące jagodowe muffiny, które łatwo przygotujesz.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 2 szt jajka
- 250 g mąka samozbrylająca
- 200 g cukier
- 100 g masło
- 150 ml mleko
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
- Jagoda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj formę na muffinki.
2. Krok
W misce wymieszaj wszystkie suche składniki.
3. Krok
Na innej linii rozprowadź masło, dodaj cukier, jajka, a potem powoli dodawaj mleko.
4. Krok
Suche składniki wymieszaj z mokrymi i dobrze wymieszaj.
5. Krok
Na koniec dodaj borówki i delikatnie wymieszaj je z ciastem.
6. Krok
Podziel ciasto do form i piecz około 25 minut.
7. Krok
Pozwól muffinkom ostygnąć, a następnie możesz je podać.