REKLAMA
Jabłecznik bez pieczenia

Jabłecznik bez pieczenia

Ulubione ciastko, zwłaszcza u dzieci

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 1 kg Grubo starte czyste jabłka Dodano do
  • 12 pakiet cukier cynamonowy Dodano do
  • 1 łyżka stołowa cukier kryształ Dodano do
  • 2 Pakiety Złoty kłos waniliowy budyń Dodano do
  • 250 ml woda Dodano do
  • 1 Pakiet Okrągłe biszkopty Dodano do
  • Czekolada do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Obieramy jabłka, szatkujemy je grubo i wkładamy do garnka. Według smaku dodajemy cynamon i cukier kryształowy. To również zależy od kwasowości jabłek.

2. Krok

Mieszamy, dodajemy trochę wody (100 ml) i gotujemy na małym ogniu. Gotujemy, aż będą jak kasza.

3. Krok

Gdy jabłka są już gotowe, dodajemy złoty kłos/budyń. Złote kłosy mieszamy w 250 ml wody i wlewamy do jabłek. Gotujemy jak budyń do zgęstnienia.

4. Krok

Przygotowujemy okrągłą formę (24 cm), na dno kładziemy ciasteczka i nakładamy warstwę jabłek.

5. Krok

Powtarzamy to jeszcze 2 razy. Wierzch ozdabiamy stopioną czekoladą i zostawiamy do schlodzenia, najlepiej na całą noc.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy