REKLAMA

Źródło: Freepik

Idealnie prosta marchewka pieczona w miodzie

Ta klasyczna przystawka jest zawsze hitem w moim domu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 lb Marchewki Dodano do
  • 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek Dodano do
  • 2 łyżki stołowe miodu Dodano do
  • sól do smaku Dodano do
  • czarny pieprz do smaku Dodano do
  • 2 łyżki stołowe świeżej pietruszki, posiekanej Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Po pierwsze, rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Jest to idealna temperatura, aby uzyskać ładny kolor marchewek i sprawić, że będą miękkie.

2. Krok

Obierz marchewki i równomiernie pokrój je na 2-calowe kawałki. Jednolite rozmiary zapewnią równomierne gotowanie.

3. Krok

W misce wymieszaj marchewki, oliwę z oliwek, miód, sól i pieprz. Wskazówka: wymieszaj marchewki rękami, aby odpowiednio je obtoczyć.

4. Krok

Rozłóż równomiernie marchewki na blasze do pieczenia. Upewnij się, że blacha do pieczenia nie jest zatłoczona; między kawałkami powinna być przestrzeń, aby uzyskać ładne, równomierne pieczenie.

5. Krok

Piecz marchewki w rozgrzanym piekarniku przez 25 do 30 minut, otwierając go w połowie, aby obrócić marchewki w celu równomiernego zrumienienia. Powinny wyjść złociste i lekko skarmelizowane.

6. Krok

Na koniec udekoruj pieczoną marchewkę świeżo posiekaną natką pietruszki, aby uzyskać kolor i dodatkowy smak.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy