REKLAMA
Hummus z ciecierzycy
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 450 g Cieciorkę z puszki przepłukać i odsączyć
- 120 ml Oliwa z oliwek lub więcej w razie potrzeby plus do dekoracji
- 1⁄2 Sok z cytryny
- 2 łyżka stołowa Gruntownie posiekana natka pietruszki plus na ozdobę
- 2 goździki Czosnek
- 11⁄2 łyżeczka sól
- 1⁄2 łyżeczka Ciemny olej sezamowy
- 1⁄2 łyżeczka Kminek drewno
- Czarne pieprz
- 60 ml woda
- Mielona czerwona papryka do dekoracji
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
Wszystkie składniki powoli miksujemy w blenderze na gładką pastę. Podczas miksowania konieczne będzie częste zatrzymywanie i naciskanie składników w dół. Jeśli pasta jest zbyt sucha, dodajemy oliwę z oliwek podczas miksowania.
2. Krok
Podajemy na świeżej bagietce skropionej oliwą z oliwek i posypanej czerwoną papryką i natką pietruszki.