REKLAMA

Hummus z ciecierzycy

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 450 g Cieciorkę z puszki przepłukać i odsączyć Dodano do
  • 120 ml Oliwa z oliwek lub więcej w razie potrzeby plus do dekoracji Dodano do
  • 12 Sok z cytryny Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Gruntownie posiekana natka pietruszki plus na ozdobę Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 112 łyżeczka sól Dodano do
  • 12 łyżeczka Ciemny olej sezamowy Dodano do
  • 12 łyżeczka Kminek drewno Dodano do
  • Czarne pieprz Dodano do
  • 60 ml woda Dodano do
  • Mielona czerwona papryka do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

Wszystkie składniki powoli miksujemy w blenderze na gładką pastę. Podczas miksowania konieczne będzie częste zatrzymywanie i naciskanie składników w dół. Jeśli pasta jest zbyt sucha, dodajemy oliwę z oliwek podczas miksowania.

2. Krok

Podajemy na świeżej bagietce skropionej oliwą z oliwek i posypanej czerwoną papryką i natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy