REKLAMA

Źródło: rimmabondarenko

Holenderski sos

Holenderski sos jest pyszny i bogaty w smak, idealny do podawania z różnymi daniami.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 szt żółtka jaj Dodano do
  • 1 łyżka Musztarda Dodano do
  • 150 g masło Dodano do
  • 2 łyżki Białe wino Dodano do
  • 1 łyżka Sok z cytryny Dodano do
  • 1 Szczypta Sól Dodano do
  • 1 Szczypta pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Rozpuść masło w małym garnku na średnim ogniu, gdy masło się rozpuści, zdejmij je z ognia.

2. Krok

W misce wymieszaj żółtka jaj, musztardę, białe wino i sok z cytryny. Używając trzepaczki, wymieszaj, aż sos będzie gładki.

3. Krok

Stopniowo dodawaj roztopione masło do mieszaniny, ciągle mieszając, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.

4. Krok

Dodaj sól i czarny pieprz według smaku. Zamieszaj jeszcze raz.

5. Krok

Sos jest gotowy do podania. Możesz go podawać ciepłego lub schłodzonego.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy