REKLAMA

Gulaszowa zupa z mięsa wieprzowego

Domowy gulasz

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 800 g łopatka wieprzowa Dodano do
  • smalec Dodano do
  • 2 kawałek The Onion Dodano do
  • 2 ząbek czosnku Dodano do
  • 4 marchewki Dodano do
  • 3 Papryki Dodano do
  • 5 ziemniak Dodano do
  • 150 g bekon Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • Przyprawa do gulaszu Dodano do
  • papryka chili Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W dużej garnku smażimy na trochę tłuszczu boczek pokrojony na małe kawałki.

2. Krok

Dodajemy drobno posiekany cebulę i przeciśnięty czosnek. Po chwili dodajemy pokrojoną paprykę na mniejsze kawałki i marchewkę pokrojoną w plastry. Zalewamy wodą i dusimy około 20 minut.

3. Krok

Następnie dodajemy mieso pokrojone w kostkę do warzyw, dodajemy wodę, tak aby była około 2 cm nad mięsem, a następnie dusimy do miękkości. Jeśli woda odparuje, dolewamy według potrzeb. Przyprawiamy gulasz, solimy i pieprzymy.

4. Krok

Przed ukończeniem dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i wlejemy trochę więcej wody. Gotujemy przez około pół godziny. Na końcu zgęszczam utartym ziemniakiem (na drobno, jak na bryndzowe kluski) i gotuję jeszcze kilka minut. Według potrzeb doprawiamy i dodajemy trochę chilli, jeśli chcemy, aby był nieco pikantniejszy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy