REKLAMA

Gulaszowa zupa z mięsa wieprzowego

Domowy gulasz

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 800 g łopatka wieprzowa Dodano do
  • smalec Dodano do
  • 2 kawałek The Onion Dodano do
  • 2 ząbek czosnku Dodano do
  • 4 marchewki Dodano do
  • 3 Papryki Dodano do
  • 5 ziemniak Dodano do
  • 150 g bekon Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • Przyprawa do gulaszu Dodano do
  • papryka chili Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W dużej garnku smażimy na trochę tłuszczu boczek pokrojony na małe kawałki.

2. Krok

Dodajemy drobno posiekany cebulę i przeciśnięty czosnek. Po chwili dodajemy pokrojoną paprykę na mniejsze kawałki i marchewkę pokrojoną w plastry. Zalewamy wodą i dusimy około 20 minut.

3. Krok

Następnie dodajemy mieso pokrojone w kostkę do warzyw, dodajemy wodę, tak aby była około 2 cm nad mięsem, a następnie dusimy do miękkości. Jeśli woda odparuje, dolewamy według potrzeb. Przyprawiamy gulasz, solimy i pieprzymy.

4. Krok

Przed ukończeniem dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i wlejemy trochę więcej wody. Gotujemy przez około pół godziny. Na końcu zgęszczam utartym ziemniakiem (na drobno, jak na bryndzowe kluski) i gotuję jeszcze kilka minut. Według potrzeb doprawiamy i dodajemy trochę chilli, jeśli chcemy, aby był nieco pikantniejszy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy