REKLAMA

Źródło: Pixabay

Gulasz warzywny

Gulasz warzywny to smakowita alternatywa dla tradycyjnej wersji na mięsie. Pełen różnego rodzaju warzyw i przypraw, potrafi nasycić i dostarczyć mnóstwo witamin i minerałów. Idealny na ekspresowy obiad lub kolację, gdy chcemy przygotować coś szybkiego i zdrowego.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 marchewki Dodano do
  • 1 Papryka czerwona Dodano do
  • 1 Papryka zielona Dodano do
  • 2 ziemniaki średniej wielkości Dodano do
  • 1 cukinia Dodano do
  • 1 bakłażan Dodano do
  • 1 The Onion Dodano do
  • 3 łyżki oleju Dodano do
  • 1 puszka pomidorów Dodano do
  • Pół szklanki czerwonego wina Dodano do
  • Pół litra bulionu warzywnego Dodano do
  • Sól, pieprz papryka słodka tymianek do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę.

2. Krok

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Smażymy do zeszklenia.

3. Krok

Dodajemy marchew, bakłażan, ziemniaki, smażymy około 5 minut.

4. Krok

Następnie dodajemy paprykę, cukinię, pomidory z puszki, wino i bulion. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz tymiankiem.

5. Krok

Gotujemy na małym ogniu około 25 minut.

6. Krok

Gulasz podajemy gorący, z chlebem lub kaszą gryczaną.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy