REKLAMA
Źródło: milanfoto from Getty Images
Gulášová polévka s párkem
Vyzkoušejte klasickou gulášovou polévku obohacenou o výraznou chuť párku. Tato polévka je perfektní pro chladné dny a určitě vás zahřeje.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g wołowina
- 2 szt The Onion
- 4 szt ziemniak
- 4 szt kiełbaski
- 2 Łyżki smalec
- 2 Łyżki słodka papryka
- 1 Łyżka Majeranek
- 1 Łyżka kminek
- 2 l woda
- 2 Kawałki liść laurowy
- 4 Kawałki Cała papryka
- 2 Łyżki Sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Na smalcu podsmaż posiekaną cebulę do złoconego koloru.
2. Krok
Dodaj pokrojone mięso wołowe i smaż, aż mięso ze wszystkich stron będzie twarde.
3. Krok
Zdejmij patelnię z kuchenki i dodaj paprykę, dobrze wymieszaj.
4. Krok
Dodaj wodę, liść laurowy, pieprz, majeranek i kminek. Włóż wszystko do większego garnka i gotuj pod pokrywką około godziny.
5. Krok
W międzyczasie obierz ziemniaki i pokrój je na kostki. Dodaj je do garnka.
6. Krok
Pokrój parówki w kółka i dodawaj również do garnka. Gotuj przez kolejne 15 minut, albo aż ziemniaki będą miękkie.
7. Krok
Dopraw zupę solą i podawaj gorącą.