REKLAMA

Źródło: milanfoto from Getty Images

Gulášová polévka s párkem

Vyzkoušejte klasickou gulášovou polévku obohacenou o výraznou chuť párku. Tato polévka je perfektní pro chladné dny a určitě vás zahřeje.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g wołowina Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 4 szt ziemniak Dodano do
  • 4 szt kiełbaski Dodano do
  • 2 Łyżki smalec Dodano do
  • 2 Łyżki słodka papryka Dodano do
  • 1 Łyżka Majeranek Dodano do
  • 1 Łyżka kminek Dodano do
  • 2 l woda Dodano do
  • 2 Kawałki liść laurowy Dodano do
  • 4 Kawałki Cała papryka Dodano do
  • 2 Łyżki Sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Na smalcu podsmaż posiekaną cebulę do złoconego koloru.

2. Krok

Dodaj pokrojone mięso wołowe i smaż, aż mięso ze wszystkich stron będzie twarde.

3. Krok

Zdejmij patelnię z kuchenki i dodaj paprykę, dobrze wymieszaj.

4. Krok

Dodaj wodę, liść laurowy, pieprz, majeranek i kminek. Włóż wszystko do większego garnka i gotuj pod pokrywką około godziny.

5. Krok

W międzyczasie obierz ziemniaki i pokrój je na kostki. Dodaj je do garnka.

6. Krok

Pokrój parówki w kółka i dodawaj również do garnka. Gotuj przez kolejne 15 minut, albo aż ziemniaki będą miękkie.

7. Krok

Dopraw zupę solą i podawaj gorącą.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy