REKLAMA
Grzanki z patelni
Grzanki z patelni są smakowitym dodatkiem do zup, sałatek, czy jako samodzielna przekąska. Crispy i podgrzewane, są łatwe do przygotowania i smaczne.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 Bagietka lub inny twardej skórki chleb
- 5 łyżki masla
- szczypta soli
- zioła do smaku - bazylia, oregano tymianek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Kroić chleb w cienkie kromki.
2. Krok
Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu.
3. Krok
Dodajemy masło do patelni i czekamy aż się roztopi.
4. Krok
Zgniatamy czosnek i dodajemy do patelni, mieszamy.
5. Krok
Kładziemy kromki chleba na patelni i smażymy je do uzyskania złotego koloru.
6. Krok
Odwracamy kromki chleba i smażymy drugą stronę.
7. Krok
Zdejmujemy grzanki z patelni, posypujemy solą i ziołami do smaku.
8. Krok
Podawaj gorące.