REKLAMA

Grzanki z patelni

Grzanki z patelni są smakowitym dodatkiem do zup, sałatek, czy jako samodzielna przekąska. Crispy i podgrzewane, są łatwe do przygotowania i smaczne.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 Bagietka lub inny twardej skórki chleb Dodano do
  • 5 łyżki masla Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • zioła do smaku - bazylia, oregano tymianek Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Kroić chleb w cienkie kromki.

2. Krok

Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu.

3. Krok

Dodajemy masło do patelni i czekamy aż się roztopi.

4. Krok

Zgniatamy czosnek i dodajemy do patelni, mieszamy.

5. Krok

Kładziemy kromki chleba na patelni i smażymy je do uzyskania złotego koloru.

6. Krok

Odwracamy kromki chleba i smażymy drugą stronę.

7. Krok

Zdejmujemy grzanki z patelni, posypujemy solą i ziołami do smaku.

8. Krok

Podawaj gorące.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy