REKLAMA

Grzanki z patelni

Grzanki z patelni są smakowitym dodatkiem do zup, sałatek, czy jako samodzielna przekąska. Crispy i podgrzewane, są łatwe do przygotowania i smaczne.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 Bagietka lub inny twardej skórki chleb Dodano do
  • 5 łyżki masla Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • zioła do smaku - bazylia, oregano tymianek Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Kroić chleb w cienkie kromki.

2. Krok

Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu.

3. Krok

Dodajemy masło do patelni i czekamy aż się roztopi.

4. Krok

Zgniatamy czosnek i dodajemy do patelni, mieszamy.

5. Krok

Kładziemy kromki chleba na patelni i smażymy je do uzyskania złotego koloru.

6. Krok

Odwracamy kromki chleba i smażymy drugą stronę.

7. Krok

Zdejmujemy grzanki z patelni, posypujemy solą i ziołami do smaku.

8. Krok

Podawaj gorące.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Deser

1518 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy