REKLAMA
Golonka wieprzowa na grillu

Golonka wieprzowa na grillu

Mięso jest soczyste, o doskonałym smaku, nie jest wcale wysuszone.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 2 kolano wieprzowe Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Miód Dodano do
  • sól Dodano do
  • Grillowania przyprawy Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • mielona czerwona papryka Dodano do
  • czosnek w proszku Dodano do
  • 500 ml piwo Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Dzień przed grillowaniem wykostnijemy mięso z golonki, pokroimy je na duże kawałki. Dodajemy sól i wszystkie przyprawy. Dobrze mieszamy i odstawiamy do lodówki na następny dzień. Dodajemy również kości do mięsa, nie wyrzucamy. Są także doskonałe do grillowania.

2. Krok

Następnego dnia przed grillowaniem lekko grillujemy mięso (nie za długo, tylko aby się na wierzchu zaciągnęło), a następnie umieszczamy je w garnku (najlepiej gruby żeliwny lub gliniany), zalewamy piwem i przykrywamy, zwracamy na grill. Trzymamy na grillu około 2 godziny przy około 250 stopniach, nie na bezpośrednim ogniu. Podajemy z bułką, warzywami, dressingiem do smaku.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy