REKLAMA
Golonka wieprzowa na grillu
Mięso jest soczyste, o doskonałym smaku, nie jest wcale wysuszone.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 2 kolano wieprzowe
- 2 łyżka stołowa Miód
- sól
- Grillowania przyprawy
- pieprz czarny mielony
- mielona czerwona papryka
- czosnek w proszku
- 500 ml piwo
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Dzień przed grillowaniem wykostnijemy mięso z golonki, pokroimy je na duże kawałki. Dodajemy sól i wszystkie przyprawy. Dobrze mieszamy i odstawiamy do lodówki na następny dzień. Dodajemy również kości do mięsa, nie wyrzucamy. Są także doskonałe do grillowania.
2. Krok
Następnego dnia przed grillowaniem lekko grillujemy mięso (nie za długo, tylko aby się na wierzchu zaciągnęło), a następnie umieszczamy je w garnku (najlepiej gruby żeliwny lub gliniany), zalewamy piwem i przykrywamy, zwracamy na grill. Trzymamy na grillu około 2 godziny przy około 250 stopniach, nie na bezpośrednim ogniu. Podajemy z bułką, warzywami, dressingiem do smaku.