REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/KT0rOdOMD-6pVg4VgkOJ/ed5c1ac179d5b23cb159486079a9d7.jpeg)
Źródło: mjunited from Getty Images
Gofry bez jajek
Pyszne, aksamitne gofry bez dodatku jajek. Idealne dla osób na diecie bezjajecznej. Zaskocz swoich bliskich tą wspaniałą alternatywą dla tradycyjnych gofrów.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 Okulary mąki pszennej
- 11⁄2 Okulary mleka roślinnego
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 50 g roztopionego margarynu
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Wymieszaj w misce suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
2. Krok
Dodaj mleko roślinne i roztopiony margaryn. Wymieszaj wszystko dokładnie, aż uzyskasz gładką masę.
3. Krok
Rozgrzej gofrownicę i smaruj ją olejem przed każdym pieczeniem.
4. Krok
Piecz gofry do zrumienienia, zgodnie z instrukcjami dołączonymi do twojej gofrownicy.
5. Krok
Podawaj gofry z ulubionymi dodatkami, takimi jak owoce, dżem, syrop klonowy czy bita śmietana.