REKLAMA
Gnocchi w sosie serowo-grzybowym
Miłośnicy kremowych sosów na pewno będą zachwyceni.
REKLAMA
Składniki
porcje
3
- 1 opakowanie gnocchi
- 1 mniejszy The Onion
- 2 ząbek czosnku
- 1 Garść grzyby suszone
- 1 łyżka stołowa masło
- 1 Garść umyta i drobno posiekana pietruszka
- 250 ml bita śmietana
- 50 g Starty mozzarella
- Rosół z borowików
- Grzybowe przyprawy vitana cz
- Sól
- Czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Suszone grzyby pozostawiamy na co najmniej 30 minut namoczone w wodzie.
2. Krok
Cebulę kroimy drobno i delikatnie smażymy na maśle do przezroczystości razem z przeciśniętym czosnkiem.
3. Krok
Dodajemy grzyby i jeszcze przez chwilę smażymy wszystko razem.
4. Krok
Zalejemy śmietanką, dodamy kilka łyżek grzybowego rosół, grzybowe przyprawy i sól.
5. Krok
Na koniec dodajemy pietruszkę i startą mozzarellę. W razie potrzeby doprawiamy sos do smaku.
6. Krok
Ugotuj gnocchi w osolonej wodzie, dodaj do sosu i wymieszaj. Podawaj z parmezanem lub innym startym serem.