REKLAMA

Gnocchi w sosie serowo-grzybowym

Miłośnicy kremowych sosów na pewno będą zachwyceni.

REKLAMA

Składniki

porcje
3
  • 1 opakowanie gnocchi Dodano do
  • 1 mniejszy The Onion Dodano do
  • 2 ząbek czosnku Dodano do
  • 1 Garść grzyby suszone Dodano do
  • 1 łyżka stołowa masło Dodano do
  • 1 Garść umyta i drobno posiekana pietruszka Dodano do
  • 250 ml bita śmietana Dodano do
  • 50 g Starty mozzarella Dodano do
  • Rosół z borowików Dodano do
  • Grzybowe przyprawy vitana cz Dodano do
  • Sól Dodano do
  • Czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Suszone grzyby pozostawiamy na co najmniej 30 minut namoczone w wodzie.

2. Krok

Cebulę kroimy drobno i delikatnie smażymy na maśle do przezroczystości razem z przeciśniętym czosnkiem.

3. Krok

Dodajemy grzyby i jeszcze przez chwilę smażymy wszystko razem.

4. Krok

Zalejemy śmietanką, dodamy kilka łyżek grzybowego rosół, grzybowe przyprawy i sól.

5. Krok

Na koniec dodajemy pietruszkę i startą mozzarellę. W razie potrzeby doprawiamy sos do smaku.

6. Krok

Ugotuj gnocchi w osolonej wodzie, dodaj do sosu i wymieszaj. Podawaj z parmezanem lub innym startym serem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy