REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/LMV2eC2zHw8eUT4WrHSA/da76767edd44d7b0a4dd26156a467a.jpeg)
Gnocchi w sosie pomidorowym
Szybki i prosty przepis, odpowiedni na obiad i kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
3
- 250 g gnocchi
- 1⁄3 por
- 200 g borowików
- 100 g szynki
- 100 g pomidory
- 250 g Pomidorowego przecieru
- 50 ml śmietana do ubijania
- oliwa z oliwek
- 1⁄2 łyżki Sól
- Czarny pieprz
- Zioła włoskie
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
1. Na oleju podsmażamy pora, dodajemy szynkę, pieczarki i pomidory. Dusimy przez chwilę.
2. Krok
2. Gnocchi gotujemy zgodnie z instrukcją, gotujemy około 3 minuty. Część wody, w której były gotowane, odstawiamy na bok.
3. Krok
3. Dodajemy przyprawy, przecier, mieszamy. Zalewamy wodą, w której gotowaliśmy gnocchi i dusimy około 10 minut.
4. Krok
4. Dodajemy gnocchi, śmietanę do wygładzenia i pozostawiamy całość, aby się gotować.
5. Krok
5. Doprawiamy do smaku i odstawiamy.
6. Krok
Smacznego!😉