REKLAMA

Źródło: Sviatlana Zhornava from Getty Images

Gluhwein

Gluhwein to ulubiony napój podczas zimowych spacerów lub na jarmarkach świątecznych. Oto klasyczny przepis na dwa kubki doskonałego grzanego wina.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 0.375 l czerwone wino Dodano do
  • 50 g cukier Dodano do
  • 1 kawałek Cynamon Dodano do
  • 2 kawałek Goździki Dodano do
  • 1 kawałek pomarańczowy Dodano do
  • 1 kawałek cytryna Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Umieść cynamon, cukier, goździki i startą skórkę z pomarańczy i cytryny w rondelku.

2. Krok

Dodaj trochę wina i pozwól cukrowi rozpuścić się na małym ogniu.

3. Krok

Gdy cukier się rozpuści, dodaj resztę wina i podgrzewaj, ale nie pozwól mu się gotować, wino by straciło alkohol.

4. Krok

Po podgrzaniu przecedź grzaniec i jest gotowy do podania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1110 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Kolacja

2013 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Słowacki

110 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy