REKLAMA
Źródło: Sviatlana Zhornava from Getty Images
Gluhwein
Gluhwein to ulubiony napój podczas zimowych spacerów lub na jarmarkach świątecznych. Oto klasyczny przepis na dwa kubki doskonałego grzanego wina.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 0.375 l czerwone wino
- 50 g cukier
- 1 kawałek Cynamon
- 2 kawałek Goździki
- 1 kawałek pomarańczowy
- 1 kawałek cytryna
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Umieść cynamon, cukier, goździki i startą skórkę z pomarańczy i cytryny w rondelku.
2. Krok
Dodaj trochę wina i pozwól cukrowi rozpuścić się na małym ogniu.
3. Krok
Gdy cukier się rozpuści, dodaj resztę wina i podgrzewaj, ale nie pozwól mu się gotować, wino by straciło alkohol.
4. Krok
Po podgrzaniu przecedź grzaniec i jest gotowy do podania.