REKLAMA
Gęsta warzywna zupa Minestrone

Gęsta warzywna zupa Minestrone

Jest to włoska zupa, którą można zrobić ze świeżych lub mrożonych warzyw, jeśli nie mamy zbyt dużo czasu na gotowanie :).

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 1000 g Mrożona warzywa minestrone Dodano do
  • 2000 ml woda Dodano do
  • 8 ząbki czosnku Dodano do
  • 50 g seler Dodano do
  • 12 kalarepa Dodano do
  • masło Dodano do
  • 50 g makaron Dodano do
  • 100 ml keczup Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Do większego garnka dodajemy mrożone warzywa minestrone, dodajemy wodę, sól i pieprz, doprowadzamy do wrzenia.

2. Krok

Seler, kalarepę czyścimy i ścieramy. Na maśle podsmażamy posiekany czosnek i dodajemy starty seler, kalarepę dusimy razem i dodajemy do zupy.

3. Krok

Makaron najpierw podsmażamy na blado-brązowo, a następnie gotujemy według instrukcji. Dodajemy również do zupy razem z ketchupem i doprawiamy solą i przyprawami. Podajemy z serem, smacznego.

4. Krok

Wyraźnie lepsza jest zupa z świeżej zieleniny, ale jeśli kupisz we Lidl włoską zupę minestrone, możesz nieco ją dostosować do swojego gustu i również jest pyszna, a dodatkowo zaoszczędzisz trochę czasu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy