Gęsta warzywna zupa Minestrone
Jest to włoska zupa, którą można zrobić ze świeżych lub mrożonych warzyw, jeśli nie mamy zbyt dużo czasu na gotowanie :).
Składniki
- 1000 g Mrożona warzywa minestrone
- 2000 ml woda
- 8 ząbki czosnku
- 50 g seler
- 1⁄2 kalarepa
- masło
- 50 g makaron
- 100 ml keczup
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
Procedura
Do większego garnka dodajemy mrożone warzywa minestrone, dodajemy wodę, sól i pieprz, doprowadzamy do wrzenia.
Seler, kalarepę czyścimy i ścieramy. Na maśle podsmażamy posiekany czosnek i dodajemy starty seler, kalarepę dusimy razem i dodajemy do zupy.
Makaron najpierw podsmażamy na blado-brązowo, a następnie gotujemy według instrukcji. Dodajemy również do zupy razem z ketchupem i doprawiamy solą i przyprawami. Podajemy z serem, smacznego.
Wyraźnie lepsza jest zupa z świeżej zieleniny, ale jeśli kupisz we Lidl włoską zupę minestrone, możesz nieco ją dostosować do swojego gustu i również jest pyszna, a dodatkowo zaoszczędzisz trochę czasu.