REKLAMA

Źródło: bm4221 from Getty Images

Gęsie wątróbki w czerwonym winie z jabłkiem

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Gęsia wątróbka Dodano do
  • 750 ml Czerwone wino Dodano do
  • 2 kawałek jabłko Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 3 Łyżki masło Dodano do
  • 2 Łyżka Solamyl Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej masło na patelni i na średnim ogniu usmaż gęsie wątróbki z obu stron. Następnie wyjmij wątróbki i odłóż na bok.

2. Krok

Zmniejsz płomień, dodaj do patelni pokrojoną w plastry cebulę i podsmaż do złoconego koloru.

3. Krok

Dodaj pokrojone jabłka na patelnię i usmaż je z obu stron.

4. Krok

Dodaj czerwone wino i gotuj, aż ilość wina zmniejszy się o połowę.

5. Krok

Wróćmy do patelni gęsie wątroby i dusimy wszystko razem przez 10 minut.

6. Krok

Rozmieszaj solamyl w wodzie i wmieszaj go do patelni. Wszystko wymieszaj i gotuj przez kolejne 5 minut, aż sos zgęstnieje.

7. Krok

Przed podaniem wszystko dopraw solą i pieprzem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy