REKLAMA
Gazpacho

Gazpacho

Hiszpańska zimna zupa z pieczonej warzyw, orzeźwiająca lekka zupa na ciepłe letnie dni z awokado i grzankami z bagietki.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg Pokrojonych dojrzałych pomidorów Dodano do
  • 1 velká Papryki Dodano do
  • GRUBO POSIEKANE, BEZ PESTEK Dodano do
  • 4 Cebula dymka posiekana Dodano do
  • 1 mały Tarty ząbek czosnku Dodano do
  • 40 g BLANCED MANDLES posiekane Dodano do
  • 3 Sok z limonki Dodano do
  • 2 Łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • 2 krople TABASCA CHIPOTLE wędzone papryczki Dodano do
  • 1 velké Dojrzałe awokado pokrojone w kostkę Dodano do
  • 1 mały CZERWONA PAPRYCZKA CHILI, POZBAWIONA PESTEK I DROBNO POSIEKANA Dodano do
  • MAŁA WIĄZKA KOLENDRY Dodano do
  • drobno posiekane Dodano do
  • Smetana Dodano do
  • a CHLEB TOSTOWY ROZDARTY Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

POSTUP

2. Krok

POMIDORY, PAPRYKĘ, CZOSNEK, CZERWONĄ CEBULĘ POSMARUJ OLIWĄ Z OLIWEK I PIECZ W PIEKARNIKU W 175°C POD FOLIĄ ALUMINIOWĄ PRZEZ CO NAJMNIEJ 30 MINUT.

3. Krok

Wprowadź do miksera, dodaj połowę migdałów, dopraw sokiem z limonki i pozostałym olejem oliwkowym oraz tabasco chipotle. Ubijaj, aż konsystencja będzie prawie gładka. Przelej do dzbanka i chłodź co najmniej 2 godziny.

4. Krok

KROK 2

5. Krok

Kiedy będziesz gotowy do jedzenia, nalej zupę do czterech misek i na wierzch dodaj posiekaną cebulę dymkę, avocado, plastry chilli, pokrojone pomidorki, czarne oliwki Kalamata i świeży kolendra. Skrop pozostałym sokiem z limetki i oliwą z oliwek, a następnie posyp pozostałymi migdałami i rozdartym pieczywem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy