Gazpacho
Hiszpańska zimna zupa z pieczonej warzyw, orzeźwiająca lekka zupa na ciepłe letnie dni z awokado i grzankami z bagietki.
Składniki
- 1 kg Pokrojonych dojrzałych pomidorów
- 1 velká Papryki
- GRUBO POSIEKANE, BEZ PESTEK
- 4 Cebula dymka posiekana
- 1 mały Tarty ząbek czosnku
- 40 g BLANCED MANDLES posiekane
- 3 Sok z limonki
- 2 Łyżki Oliwa z oliwek
- 2 krople TABASCA CHIPOTLE wędzone papryczki
- 1 velké Dojrzałe awokado pokrojone w kostkę
- 1 mały CZERWONA PAPRYCZKA CHILI, POZBAWIONA PESTEK I DROBNO POSIEKANA
- MAŁA WIĄZKA KOLENDRY
- drobno posiekane
- Smetana
- a CHLEB TOSTOWY ROZDARTY
Najnowsze ulotki
Procedura
POSTUP
POMIDORY, PAPRYKĘ, CZOSNEK, CZERWONĄ CEBULĘ POSMARUJ OLIWĄ Z OLIWEK I PIECZ W PIEKARNIKU W 175°C POD FOLIĄ ALUMINIOWĄ PRZEZ CO NAJMNIEJ 30 MINUT.
Wprowadź do miksera, dodaj połowę migdałów, dopraw sokiem z limonki i pozostałym olejem oliwkowym oraz tabasco chipotle. Ubijaj, aż konsystencja będzie prawie gładka. Przelej do dzbanka i chłodź co najmniej 2 godziny.
KROK 2
Kiedy będziesz gotowy do jedzenia, nalej zupę do czterech misek i na wierzch dodaj posiekaną cebulę dymkę, avocado, plastry chilli, pokrojone pomidorki, czarne oliwki Kalamata i świeży kolendra. Skrop pozostałym sokiem z limetki i oliwą z oliwek, a następnie posyp pozostałymi migdałami i rozdartym pieczywem.