Źródło: fotolgahan via iStockPhotos
"Galao by susa" Cappucino Portugalia
Natknąłem się na ten przepis na galao podczas mojej podróży do Portugalii i powiedziałbym, że jest to idealne dzieło dla wszystkich miłośników kawy! Wymaga tylko kilku składników i jest stosunkowo łatwy w przygotowaniu, ale rezultatem jest naprawdę niebiański i kremowy smakołyk kawowy. Galao by susa to portugalskie cappucino na bazie espresso i pianki.
Składniki
- 1 strzał espresso
- 200 ml Mleko pełnotłuste
- Cukier do smaku
Najnowsze ulotki
Procedura
Aby odtworzyć przepis susy na galao, zacznij od przygotowania espresso. Aby uzyskać najlepszy rezultat, zalecam użycie ekspresu do kawy. Espresso powinno być mocne i pełne, aby dobrze wymieszać się z mlekiem i uzyskać idealny smak galao.
Podczas przygotowywania espresso podgrzej mleko w małym garnku. Upewnij się jednak, że nie dojdzie ono do wrzenia. Dobra temperatura to około 60-65 stopni Celsjusza.
Gdy tylko espresso będzie gotowe, przelej je do dużej, wysokiej szklanki.
Następnie spień gorące mleko. Jeśli nie masz spieniacza do mleka, możesz również użyć trzepaczki i ubijać mleko, aż będzie ładne i spienione.
Powoli wlej spienione mleko do szklanki z espresso. Upewnij się, że mleczna pianka pozostaje na wierzchu kawy, aby uzyskać typowy wygląd Galao.
Na koniec posłodź Galao cukrem według własnego uznania.
I voila! Twoje domowe Galao z susy jest gotowe do podania i delektowania się nim.