REKLAMA
Fit sernik z karmelową warstwą
Sernik w zdrowszej, bardziej odżywczej wersji. Z warstwą karmelowego budyniu i polewą kakaową.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Podstawa
- 150 g Zmieszane płatki owsiane
- 10 g kakao
- 1 szt banan
- 5 łyżka stołowa woda
Krem
- 500 g Delikatny twaróg
- 1 szt jajko
- 30 g Proteina już użyłam smaku ciasteczek, możesz pominąć lub zastąpić słodzikiem
- 20 g Miód
- 1 łyżka stołowa budyń waniliowy
Karmelowa część
- 200 g Karmelowy białkowy pudding Ehramnn Milbona
Zapisz tłumaczenie
- 20 g kakao
- 1⁄2 banan
- 5 g Czekoladowy białko nie jest potrzebne
- 1 łyżka stołowa dżem
- 3 łyżka stołowa woda
- flawdropsy czekoladowe
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Banana rozgniatamy i mieszamy wszystkie składniki razem. Mieszankę naciskamy na dno okrągłej formy o średnicy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Dziurkujemy widelcem i wkładamy do piekarnika na około 5 minut w temperaturze 170 stopni.
2. Krok
Wszystkie składniki mieszamy i wlewamy na podstawę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 40 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy sernik do ostygnięcia przy uchylonym drzwi.
3. Krok
Karmelowy białkowy pudding Ehrmann Na schłodzony sernik rozsmarowujemy pudding.
4. Krok
Banana rozgniatamy, mieszamy z pozostałymi składnikami i nakładamy na część puddingową. Dekorujemy i odstawiamy na noc do lodówki.