Fit marchewkowo-jabłkowy ciastko
Przepis na zdrowsze ciastko, które możesz zjeść przy kawie bez wyrzutów sumienia. Bardzo smaczne i pożywne, nadaje się także na śniadanie.
Składniki
Koszyk
- 1 szt jabłko
- 2 szt marchewki
- 100 g Jabłkowej diety bez cukru
- 70 g Zmieszanych płatków owsianych
- 30 g Płatki owsiane
- 30 g białko
- 50 g mielonych orzechów włoskich
- 2 szt jajka
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka Soda bikarbona do herbaty
- 50 g cukier/miód
- 100 ml Mleka
Krem
- 1⁄2 opakowanie Waniliowego budyniu
- 250 ml Mleko
- 100 g Delikatny twarożek
- 15 g Waniliowego białka
- 2 łyżeczka Cynamon
- wanilia Słodzik flavdrops
Najnowsze ulotki
Procedura
Zetrzyj jabłko i marchewkę na drobno.
Dodajemy żółtka, odżywkę, miód i mleko, a następnie mieszamy. Następnie dodajemy suche składniki i mieszamy.
Ubijemy białka na sztywną pianę i wmieszamy je do przygotowanej mieszanki.
Ciasto przelewamy do okrągłej formy (średnica 26cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Budyni waniliowy gotujemy w 250 ml mleka, razem z flavdrops i łyżeczką cynamonu. W miseczce mieszamy twaróg z białkiem i cynamonem. Mieszaninę twarogową dodajemy do budyniu.
Rozprowadzamy przygotowany krem puddingowy na upieczonym i ostudzonym korpusie.
Na wierzch jeszcze dodałam masło migdałowe.