REKLAMA

Źródło: antoniotruzzi from Canva

Fioletowe gnocchi ziemniaczane z kalafiorem

Ten prosty przepis jest dla tych, którzy lubią odkrywać nowe smaki i kolory w kuchni. Fioletowe gnocchi ziemniaczane są nie tylko atrakcyjne wizualnie, ale także pełne witamin i minerałów.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Fioletowe ziemniaki Dodano do
  • 300 g Zwykła mąka Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 1 szt kalafior Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Dodać mąkę, jajko i sól. Wyrobić ciasto, które powinno być lekko klejące.

2. Krok

Zwilż ręce wodą i uformuj ciasto na gnocchi, które umieść w osolonej wrzącej wodzie.

3. Krok

W międzyczasie zblenduj kalafior na małe kawałki i podsmaż je na patelni z oliwą i zmiażdżonym czosnkiem.

4. Krok

Gdy gnocchi będą gotowe (wypłyną na powierzchnię), wyjmij je i wymieszaj z pieczonym kalafiorem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy