REKLAMA
Źródło: antoniotruzzi from Canva
Fioletowe gnocchi ziemniaczane z kalafiorem
Ten prosty przepis jest dla tych, którzy lubią odkrywać nowe smaki i kolory w kuchni. Fioletowe gnocchi ziemniaczane są nie tylko atrakcyjne wizualnie, ale także pełne witamin i minerałów.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Fioletowe ziemniaki
- 300 g Zwykła mąka
- 1 szt jajko
- 1 szt kalafior
- 2 goździki Czosnek
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Dodać mąkę, jajko i sól. Wyrobić ciasto, które powinno być lekko klejące.
2. Krok
Zwilż ręce wodą i uformuj ciasto na gnocchi, które umieść w osolonej wrzącej wodzie.
3. Krok
W międzyczasie zblenduj kalafior na małe kawałki i podsmaż je na patelni z oliwą i zmiażdżonym czosnkiem.
4. Krok
Gdy gnocchi będą gotowe (wypłyną na powierzchnię), wyjmij je i wymieszaj z pieczonym kalafiorem.