REKLAMA

Źródło: Pixabay

Filet z Pstrąga

Delikatne filety z pstrąga z dodatkami, którymi możesz dowolnie sterować. Ten szybki i łatwy przepis na obiad gwarantuje soczyste i aromatyczne danie, które zadowoli wszystkie gusta. Doskonałe do serwowania z warzywami lub ziemniakami.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 filety z pstrąga Dodano do
  • sól Dodano do
  • świeżo zmielony pieprz czarny Dodano do
  • 2 limonki Dodano do
  • 2 łyżki masla Dodano do
  • 4 gałązki świeżego tymianku Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.

2. Krok

Starannie umyj i osusz filety pstrąga, a następnie posyp solą i pieprzem do smaku.

3. Krok

Pokrój limonki na cienkie plasterki.

4. Krok

Wyłóż formę do pieczenia papierem do pieczenia, a następnie ułóż na nim filety pstrąga skórą do dołu.

5. Krok

Na każdym filecie ułóż plasterek masła, kilka plastrów limonki i gałązkę tymianku.

6. Krok

Skrop rybę oliwą z oliwek.

7. Krok

Piecz przez 15-20 minut, do momentu aż ryba będzie delikatna i soczysta.

8. Krok

Wyjmij filety z piekarnika i podawaj gorące, dodatkowo skropione sokiem z piekarnika.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy