REKLAMA
Źródło: kabVisio from Getty Images
Filet rybny na warzywach
Doskonały i zdrowy przepis na filet rybny na warzywach, pełny smaku i witamin. Idealny wybór na zdrowy obiad lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Filet z ryby
- 4 Kawałki filety rybne
- 1 łyżeczka Sól
- 2 łyżeczki pieprz czarny mielony
- 2 łyżki stołowe oliwa z oliwek
Narzędzia
- 2 Kawałki ziemniak
- 2 Kawałki Papryki
- 2 Kawałki pomidor
- cytryna
- Zioła
Sos
- 2 łyżki stołowe Sojowy sos
- 2 łyżeczki Miód
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C i przygotuj filety rybne.
2. Krok
Polać filet oliwą z oliwek, posolić go i przyprawić, pozostaw do odstąpienia.
3. Krok
Pokrój warzywa na kawałki i włóż je do brytfanny.
4. Krok
Dodaj filet z ryby, który możesz posypać ziołami i włożyć do piekarnika na 20 minut.
5. Krok
W międzyczasie, w misce wymieszaj sos sojowy i miód, a następnie polej tą mieszanką filet i warzywa.
6. Krok
Piec kolejne 10 minut, albo aż filet będzie całkowicie gotowy.
7. Krok
Podawaj filet rybny na warzywach natychmiast po wyjęciu z piekarnika. Smacznego!