REKLAMA

Feta pieczona z pomidorami

Feta pieczona z pomidorami to szybkie, proste i pyszne danie, które można podać jako przystawkę, dodatek do sałatek lub po prostu jako zdrową przekąskę. Śródziemnomorskie smaki sprawią, że poczujesz się jak na greckiej wyspie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 200 g sera feta Dodano do
  • 250 g cherry pomidorów Dodano do
  • 4 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • Świeże gałązki tymianku i bazylii Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

2. Krok

W niewielkiej formie do zapiekania ułóż ser feta, wokół niego pomidorki cherry.

3. Krok

Posyp wszystko drobno posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem.

4. Krok

Polij oliwą z oliwek, na końcu dodaj gałązki tymianku i bazylii.

5. Krok

Piecz w piekarniku przez około 20-25 minut, aż ser będzie miękki i lekko zarumieniony, a pomidorki pęknięte.

6. Krok

Podawaj na ciepło, z bagietką lub jako dodatek do sałatki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy