REKLAMA
Faszerowane papryki
Faszerowane papryki to sycący obiad, który zadowoli każde podniebienie. Ten prosty przepis jest doskonały dla osób, które szukają pomysłu na zdrowy i smaczny posiłek.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 papryki (najlepiej czerwone, ale można stosować dowolny kolor)
- 400 g mięsa mielonego (można użyć wołowiny, wieprzowiny lub cielęciny)
- 1 ks cebula
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- sól i pieprz do smaku
- 1 puszka pomidorów krojonych (można użyć świeżych pomidorów)
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Papryki umyć, odciąć wierzch i wydłubać pestki oraz be.
2. Krok
Kaszę jaglaną gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
3. Krok
Na patelnię wrzucić posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie dodać mięso mielone, sól.
4. Krok
Smażyć na wolnym ogniu, aż mięso będzie dobrze przypieczone.
5. Krok
Do mięsa dodać ugotowaną kaszę lub ryż, a także pomidory z puszki. Całość dobrze wymieszać 6. Papryki nafaszerować farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
6. Krok
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.