REKLAMA

Faszerowane papryki

Faszerowane papryki to sycący obiad, który zadowoli każde podniebienie. Ten prosty przepis jest doskonały dla osób, które szukają pomysłu na zdrowy i smaczny posiłek.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 papryki (najlepiej czerwone, ale można stosować dowolny kolor) Dodano do
  • 400 g mięsa mielonego (można użyć wołowiny, wieprzowiny lub cielęciny) Dodano do
  • 1 ks cebula Dodano do
  • 1 łyżeczka suszonego oregano Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 1 puszka pomidorów krojonych (można użyć świeżych pomidorów) Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Papryki umyć, odciąć wierzch i wydłubać pestki oraz be.

2. Krok

Kaszę jaglaną gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3. Krok

Na patelnię wrzucić posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie dodać mięso mielone, sól.

4. Krok

Smażyć na wolnym ogniu, aż mięso będzie dobrze przypieczone.

5. Krok

Do mięsa dodać ugotowaną kaszę lub ryż, a także pomidory z puszki. Całość dobrze wymieszać 6. Papryki nafaszerować farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

6. Krok

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy