REKLAMA
Źródło: Canva
Farsz wielkanocny
Najlepszy farsz wielkanocny z wędzonką. Ten wspaniały przepis na farsz wielkanocny dostałam od mojej prababci.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 15 ks jajko
- 1⁄2 kg wędlina
- 7 ks Ciastka nieświeże
- sól
- pieprz czarny mielony
- 4 ks cebula dymka
- Pietruszka
- Masło do smarowania
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
65 min.
1. Krok
Wędlinę i ciasto pokroić w drobną kostkę lub paski.
2. Krok
Przełożyć do miski i dodać pozostałe składniki. Ubite jajka, posiekaną cebulę, sól, pieprz, posiekaną natkę i zmiażdżony czosnek.
3. Krok
Wszystko razem wymieszać do uzyskania gęstej masy.
4. Krok
Formę wysmarować masłem i wylać na nią gotową masę.
5. Krok
Piec w piekarniku o temperaturze 190°C przez 45 minut. Wystudzić i można jeść :)