REKLAMA
Duszone mięso indyka ze śmietaną
Przepis na bardzo smaczne duszone mięso indyka ze śmietaną. Dobrze pasuje do niego makaron.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główne składniki
- 500 g Mięso z indyka
- 2 szt The Onion
- 2 szt czosnek
- 200 ml śmietana do ubijania
Przyprawy i zioła
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
- 1 łyżeczka bazylia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Na średniej wielkości patelni rozpuszczamy masło i dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Smażymy je, aż zmiękną.
2. Krok
Dodajemy pokrojone mięso z indyka i smażymy je ze wszystkich stron na złoty kolor.
3. Krok
Do mięsa dodajemy sól, pieprz i bazylię. Następnie mieszamy mieszankę.
4. Krok
Do patelni wlewamy śmietankę do ubijania i pozostawiamy ją na umiarkowanym ogniu, aby powoli się gotowała.
5. Krok
Kiedy sos jest wystarczająco gęsty, zdejmujemy patelnię z ognia. Duszona wieprzowina z śmietaną jest gotowa.