REKLAMA
Drożdżowe placki
Delikatne i puszyste jednocześnie
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 5 g świeże drożdże
- 100 g mąka zwykła specjalna
- 150 ml mleko
- 1⁄2 łyżka cukier kokosowy
- 1⁄2 łyżeczka Cynamon
- Dżem
- owoce
- do smaku jogurt
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Do ciepłego mleka kruszymy drożdże i dodajemy cukier. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
2. Krok
Następnie dodajemy mąkę i cynamon.
3. Krok
Dokładnie mieszamy. Ciasto jest nieco rzadsze niż klasyczne naleśniki.
4. Krok
Tost smarujemy olejem kokosowym lub masłem ghee i smażymy z obu stron.
5. Krok
Podawałam naleśniki z owocami i morelowym dżemem.
6. Krok
Smacznego!