REKLAMA
Dorsz ze szparagami
Prosty przepis, rodzaj ryby można wybrać według własnych upodobań
REKLAMA
Składniki
porcje
3
- 3 Filety z mintaja
- 1 Objętość Zielony szparag
- 3 Kawałki ziemniaki
- 3 plastry Tekst
- szczypta soli
- Przyprawa do ryb
- oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Złożymy jeden arkusz papieru do pieczenia w kształcie harmonijki i zawiążemy na końcach.
2. Krok
Smarujemy olejem, na to kładziemy szparagi, na to plasterki ziemniaków, a na górę plik ryby.
3. Krok
Całość przyprawiamy i na wierzchu ryby kładziemy kawałek masła.
4. Krok
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na 180/35 minut lub według potrzeb, dopóki wszystko nie jest miękkie.
5. Krok
Smacznego!😉