REKLAMA

Źródło: Langan from Canva

Domowy przecier pomidorowy

Wyjątkowo smaczny i zdrowy domowy przecier pomidorowy, który nadaje się do różnych potraw.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 5 kg pomidory Dodano do
  • 100 g sól Dodano do
  • 50 ml olej Dodano do
REKLAMA

Procedura

180 min.
1. Krok

Pomidory myjemy i kroimy na kawałki.

2. Krok

W garnku gotujemy pomidory, dopóki nie zaczną wypuszczać soku.

3. Krok

Dodajemy sól i olej i gotujemy, dopóki masa nie zostanie zredukowana do połowy.

4. Krok

Przecedzamy pulpę przez drobne sito i przyciskamy resztki pomidorów, aby uzyskać jak najwięcej soku.

5. Krok

Ponownie doprowadzamy purée do wrzenia i jeszcze gorące purée napełniamy szklanymi kubkami, które skręcamy i odwracamy do góry dnem.

6. Krok

Pozwólmy kubkom ostygnąć.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy