REKLAMA
Domowy pasztet
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 400 g Pieczeń Daję kurczaka
- 4 jajko
- 200 g Tłuszcz z kaczki
- 200 ml bita śmietana
- 3⁄4 łyżeczka Sole
- 1 łyżeczka Warzywa
- 1⁄2 łyżeczka pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Oczyścić wątróbkę i zmiksować w blenderze immersyjnym z jajkami.
2. Krok
Dodać smalec, sól, pieprz, vegetę i wymieszać. Na koniec dodać śmietanę.
3. Krok
Przelać do naczynia do zapiekania i piec pod przykryciem przez około 30-35 minut w temperaturze 160-170st.
4. Krok
Najlepiej smakuje zupełnie na zimno. 😊