REKLAMA

Domowy pasztet z wątróbki drobiowej

Najlepszy przepis na domowy pasztet z wątróbek drobiowych

REKLAMA
Śniadanie wielkanocne 2023, które rozgrzeje serce i żołądek!

Przepis można znaleźć w tym artykule

Śniadanie wielkanocne 2023, które rozgrzeje serce i żołądek!

Składniki

porcje
6
  • 500 g wątroby kurczaka Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 jajko Dodano do
  • 1 Łyżka masła lub oleju Dodano do
  • 1 Łyżka majeranku Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

150 min.
1. Krok

Wątrobę dokładnie umyj i usuń błonki. Następnie pokrój ją na mniejsze kawałki.

2. Krok

Na patelni rozgrzej masło lub olej i podsmaż wątrobę, cebulę i czosnek aż mięso będzie złociste i dobrze przypieczone.

3. Krok

Przełóż wątrobę, cebulę i czosnek do blendera. Dodaj jajka, mleko, bułkę tartą i majeranek. Wszystko razem dokładnie zblenduj na gładką masę.

4. Krok

Dopraw masę solą i pieprzem do smaku.

5. Krok

Formę do pieczenia wysmaruj masłem i ułóż na dnie plasterki boczku lub wędzonej szynki.

6. Krok

Wylej na to masę z wątroby.

7. Krok

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około godzinę, aż pasztet będzie dobrze ścięty i złocisty.

8. Krok

Pozwól pasztetowi ostygnąć, wyjmij z formy i podawaj na ciepło lub na zimno.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy