Źródło: Tatiana Volgutova from Getty Images
Domowe faszerowane tortille
Wypróbuj ten przepis na pyszne domowe faszerowane tortille! Są proste do przygotowania i doskonałe na szybki lunch lub kolację.
Składniki
- 500 g filet z kurczaka
- 1 szt czerwona papryka
- 1 szt The Onion
- 2 szt ząbek czosnku
- pomidor
- sól
- rukola
- ogórek
- tortille
Najnowsze ulotki
Procedura
Rozgrzewaj piekarnik do 200°C.
Oczyść piersi z kurczaka i pokrój w cienkie paski. Paprykę i cebulę także pokrój w paski. Ząbki czosnku oczyść i drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej i dodaj piersi z kurczaka. Smaż je na złoto z obu stron. Następnie dodaj cebulę, paprykę i czosnek i smaż przez kilka minut, aż warzywa zmiękną.
Dodaj przyprawy i sól, wymieszaj i smaż jeszcze kilka minut, aż wszystkie smaki ładnie się połączą.
Rozłóż tortille na blasze do pieczenia, na każdą tortillę nałóż farsz i zawiń tortillę. Zawiń wszystkie tortille i włóż do piekarnika na 10-15 minut.
Podawaj gotowe tortille na gorąco, możesz je podawać samodzielnie lub z różnymi sosami według gustu.