REKLAMA
Źródło: tashka2000 from Getty Images
Domowa majonez z całych jajek
Ten unikalny i łatwy do przygotowania domowy majonez z całych jajek jest nie tylko smaczny, ale także pełen zdrowych tłuszczów. Docenisz jego świeży i bogaty smak.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 szt jajko
- 1 łyżeczka Musztarda
- 1 szt cytryna
- 300 ml olej roślinny
- 1 Szczypta sól
- 1 Szczypta pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Włóż jajka, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz do wysokiego kielicha miksującego.
2. Krok
Zacznij miksować za pomocą blendera ruchem wirującym, podnosząc go od dołu do góry, aby wszystkie składniki były równomiernie wymieszane.
3. Krok
Następnie zacznij powoli dodawać olej i kontynuuj mieszanie, aż uzyskasz gęsty i kremowy majonez.
4. Krok
Sprawdź smak i jeśli to konieczne, dodaj więcej soli, pieprzu lub soku z cytryny. Następnie przenieś majonez do szklanego pojemnika z szczelnym wieczkiem i przechowuj w lodówce.