REKLAMA

Źródło: Firma V via Shutterstock

Dodatek jajeczny do zupy

Kogel-mogel to wspaniały dodatek do zup lub jako składnik w gulaszu. Przepis pokazuje, jak łatwo zrobić własny kogel-mogel.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Kawałek jajka Dodano do
  • 200 ml mleko Dodano do
  • 1 Szczypta sól Dodano do
  • 1 Szczypta gałka muszkatołowa Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Aby przygotować wlewanie jaj, rozetnij jaja i umieść je w misce.

2. Krok

Dodaj mleko, sól i gałkę muszkatołową, a następnie wszystko dobrze wymieszaj.

3. Krok

Wlej mieszankę do formy wyłożonej masłem.

4. Krok

Umieść formę w kąpieli wodnej i gotuj krem ​​jajeczny w piekarniku przez około 25 minut przy 150 stopniach Celsjusza.

5. Krok

Sprawdź patyczkiem, czy omlet się zastygł.

6. Krok

Pozwól omletowi nieco ostygnąć, zanim pokroisz go na kostki i dodasz do zupy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy