REKLAMA
Źródło: Firma V via Shutterstock
Dodatek jajeczny do zupy
Kogel-mogel to wspaniały dodatek do zup lub jako składnik w gulaszu. Przepis pokazuje, jak łatwo zrobić własny kogel-mogel.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 Kawałek jajka
- 200 ml mleko
- 1 Szczypta sól
- 1 Szczypta gałka muszkatołowa
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Aby przygotować wlewanie jaj, rozetnij jaja i umieść je w misce.
2. Krok
Dodaj mleko, sól i gałkę muszkatołową, a następnie wszystko dobrze wymieszaj.
3. Krok
Wlej mieszankę do formy wyłożonej masłem.
4. Krok
Umieść formę w kąpieli wodnej i gotuj krem jajeczny w piekarniku przez około 25 minut przy 150 stopniach Celsjusza.
5. Krok
Sprawdź patyczkiem, czy omlet się zastygł.
6. Krok
Pozwól omletowi nieco ostygnąć, zanim pokroisz go na kostki i dodasz do zupy.