REKLAMA

Źródło: margouillatphotos from Getty Images

Dietetyczna zupa marchewkowa

Lekka, zdrowa, ale też pożywna zupa marchewkowa, która jest idealnym rozwiązaniem na dietetyczny obiad czy kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g marchewki Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt ząbek czosnku Dodano do
  • 1 szt masło Dodano do
  • 112 l Rosół warzywny Dodano do
  • 1 szt Białe pieprz Dodano do
  • 1 szt gałka muszkatołowa Dodano do
  • 2 szt liść laurowy Dodano do
  • 1 szt cytryna Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Marchewki, cebulę i czosnek oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.

2. Krok

Na patelni roztopimy masło i dodajemy pokrojoną warzywa. Smażymy do miękkości.

3. Krok

Dodajemy rosół warzywny, białe pieprz, gałkę muszkatołową i liść laurowy. Gotujemy przez 20-30 minut, aż marchewka stanie się miękka.

4. Krok

Zupę ściągamy z ognia, usuwamy liść laurowy i miksujemy do gładkości.

5. Krok

Zupę doprawiamy sokiem z cytryny, dodajemy sól i pieprz według uznania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy