REKLAMA
Źródło: margouillatphotos from Getty Images
Dietetyczna zupa marchewkowa
Lekka, zdrowa, ale też pożywna zupa marchewkowa, która jest idealnym rozwiązaniem na dietetyczny obiad czy kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g marchewki
- 1 szt The Onion
- 2 szt ząbek czosnku
- 1 szt masło
- 11⁄2 l Rosół warzywny
- 1 szt Białe pieprz
- 1 szt gałka muszkatołowa
- 2 szt liść laurowy
- 1 szt cytryna
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Marchewki, cebulę i czosnek oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.
2. Krok
Na patelni roztopimy masło i dodajemy pokrojoną warzywa. Smażymy do miękkości.
3. Krok
Dodajemy rosół warzywny, białe pieprz, gałkę muszkatołową i liść laurowy. Gotujemy przez 20-30 minut, aż marchewka stanie się miękka.
4. Krok
Zupę ściągamy z ognia, usuwamy liść laurowy i miksujemy do gładkości.
5. Krok
Zupę doprawiamy sokiem z cytryny, dodajemy sól i pieprz według uznania.