REKLAMA

Delikatne klopsiki

Smaczny i szyki pomysł na obiad . Pasuje na obiad w każdy dzień i każdy je lubi . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/06/delikatne-klopsiki.html

REKLAMA

Składniki

porcje
5
  • 400 g mięsem mielonym wieprzowego Dodano do
  • 1 czerstwa kajzerka Dodano do
  • Woda mleko Dodano do
  • 1 jajko łyżka przyprawy do mięsa Knorr Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprzu Dodano do
  • 12 łyżeczki soli Dodano do
  • maggi Kilka kropel Dodano do
  • 12 łyżeczki majeranku Dodano do
  • 1 Łyżka mała bułki tarta Dodano do
  • bułka tarta do panierowana Dodano do
  • margaryna Palma z murzynkiem do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Czerstwa kajzerka namaczamy w wodzie zabielonej mlekiem do miękkości . Mięso mielone przekładamy do miski , dokładamy odciśniętą bułkę , jajko , bułkę tartą oraz przyprawy , dokładnie wyrabiamy . Pozostawiamy około 20 minut do przegryzienia .

2. Krok

Po przegryzieniu mięsa formujemy klopsiki około 30 do 40 g każdy .

3. Krok

Uformowane klopsiki panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na roztopionej margarynie na złoty kolor .

4. Krok

Gotowe klopsiki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 150 °C przez około 10 minut .

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy