REKLAMA
Delikatne klopsiki
Smaczny i szyki pomysł na obiad . Pasuje na obiad w każdy dzień i każdy je lubi . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/06/delikatne-klopsiki.html
REKLAMA
Składniki
porcje
5
- 400 g mięsem mielonym wieprzowego
- 1 czerstwa kajzerka
- Woda mleko
- 1 jajko łyżka przyprawy do mięsa Knorr
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1⁄2 łyżeczki soli
- maggi Kilka kropel
- 1⁄2 łyżeczki majeranku
- 1 Łyżka mała bułki tarta
- bułka tarta do panierowana
- margaryna Palma z murzynkiem do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Czerstwa kajzerka namaczamy w wodzie zabielonej mlekiem do miękkości . Mięso mielone przekładamy do miski , dokładamy odciśniętą bułkę , jajko , bułkę tartą oraz przyprawy , dokładnie wyrabiamy . Pozostawiamy około 20 minut do przegryzienia .
2. Krok
Po przegryzieniu mięsa formujemy klopsiki około 30 do 40 g każdy .
3. Krok
Uformowane klopsiki panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na roztopionej margarynie na złoty kolor .
4. Krok
Gotowe klopsiki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 150 °C przez około 10 minut .