REKLAMA
Czekoladowo-malinowe ciasto
Ekstra czekoladowe 🍫🍫🍫 raz, dwa gotowe 🤎
REKLAMA
Składniki
porcje
6
Składniki
- 200 g Tekst: mrożonych lub świeżych malin użyłam łyżki cukru, użyłam kokosowego
- 170 g Użyłem Ciastek FIBRA z błonnikiem bez cukru gullón
- 250 g Bita śmietana
- 250 g Roztieralny twaróg lub mascarpone
- 200 g Gorąca czekolada
Czekoladowa ganache
- 50 g czekolady
- 30 ml Mleko
- świeży Lub liofilizowane maliny do dekoracji
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i pozostawiamy do lekkiego ostygnięcia. Ubijamy śmietanę do bitersztoków z serem twarogowym lub mascarpone i stopniowo dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Maliny gotujemy z cukrem i również pozostawiamy do ostygnięcia. Jeśli użyjemy świeżych, polijemy je odrobiną wody (2-3 łyżki).
2. Krok
Przygotujemy formę: na dno kładziemy warstwę ciastek - połowę ugotowanych malin - krem - ciastka - drugą połowę ugotowanych malin - drugą połowę kremu. Na wierzch rozpuszczamy czekoladę z mlekiem i polewamy.
3. Krok
Udekorujmy malinami.
4. Krok
Smacznego 😍