REKLAMA
Źródło: Youtube
Czekoladowe plastry kokosowe
Przepis na delikatne czekoladowe plastry kokosowe.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
Ciasto:
- 150 g Masło
- 200 g Brązowy cukier
- 1 kawałek jajko
- 1 łyżka Ekstrakt waniliowy
- 3⁄4 kubek Mąka
- 30 g kakao w proszku
- 40 g Suszony kokos
Poleva:
- 200 g Filiżanek cukru pudru
- 30 g kakao w proszku
- 20 g Masło
- 2 łyżki wody
- 2 łyżki Suszony kokos
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Stopniowo wymieszaj wszystkie składniki na ciasto.
2. Krok
Wylej ciasto na natłuszczoną blachę do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C do uzyskania złotego koloru.
3. Krok
Następnie wymieszaj lukier. Wymieszaj kakao z masłem, wodą i cukrem pudrem.
4. Krok
Rozsmarować lukier na cieście i posypać kokosem.